Eveniment

Care a fost cauza incendiului de la Fântâna lui Coșbuc

Restaurantul Fântâna lui Coșbuc de la Bălești, județul Gorj, a ars duminică noaptea aproape în totalitate. Intervenția pompierilor a fost îngreunată și de faptul că sursa cea mai apropiată de apă era la trei kilometri.

Inițial s-a intervenit cu trei autospeciale, dar pentru că flăcările se puteau extinde la clădirile învecinate, au fost suplimentate forțele de intervenție cu alte 3 autospeciale din cadrul subunităților din Motru, Tismana și Hurezani. 

“Au ars acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 1300 mp, materiale textile, aparatura electronică și electrocasnică și mobilier care erau depozitate la etajul clădirii”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, care a precizat că nu au fost înregistrate victime.

“Intervenția a fost una foarte dificilă și contratimp din cauza faptului că, în imediata apropiere a construcției cuprinsă de flacari, nu existau surse de alimentare cu apă, alimentarea autospecialelor de intervenție făcându-se de la aproximativ 3 km. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă efectul termic al curentului electric, mai exact un cablu electric defect sau neizolat corespunzător, într-una dintre încăperile construcției aflându-se mai multi consumatori electrici care erau sub tensiune”, a mai precizat ISU Gorj.

Vizualizări: 4,558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: