Eveniment

Și-a cumpărat pistol pe internet

Un bărbat din Motru a fost trimis în judecată în această săptămână, fiind acuzat de deținerea unui pistol, fără autorizație. Motreanul a spus că l-a cumpărat pe internet, cu 400 de lei.

În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că, la data de 06.04.2020, orele 22:00, polițiștii au oprit mașina bărbatului pe str. Minerului din Motru, ocazie cu care, sub cotiera dintre scaunele din faţă, au identificat un pistol de proveniență germană, cu încărcător gol, despre care acesta a declarat că îi aparţine şi l-a achiziţionat în luna ianuarie 2020 de pe un site online, în schimbul sumei de 400 lei, împreună cu un cartuş. Lângă pistol a fost identificat şi un tub cartuş având capsa percutată. 

“Din cercetările efectuate a rezultat faptul că era o armă neletală de autoapărare cu gaze, supusă autorizării conform anexei legii nr. 295/2004 R, privind regimul armelor şi muniţiilor, din categoria C, punctul 4, respectiv armă scurtă (pistol sau revolver), confecţionată special pentru a produce zgomot sau pentru a împrăştia gaze nocive, iritante sau de neutralizare”, se arată în documentul de la instanță.

Dosarul va fi judecat la Judecătoria Motru.

Vizualizări: 612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: