Eveniment

Și-a agresat iubita sub privirile copiilor minori 

Un bărbat din comuna gorjeană Plopșoru a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare, după ce și-a agresat și amenințat cu moartea concubina. La stabilirea pedepsei, magistrații au ținut cont că faptele sale s-au petrecut în prezența copiilor lor, care sunt minori. 

Faptele pentru care acesta a fost condamnat s-au petrecut spre sfârșitul lunii aprilie 2021. Acesta, a pătruns în locuința concubinei, pe care a amenințat-o cu moartea şi distrugerea locuinţei, iar ulterior a exercitat de violență asupra acesteia, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Cei doi au avut o relație de concubinaj de peste 25 de ani, care s-a încheiat în toamna anului 2020, și au împreună cinci copii. Pe fondul unor neînțelegeri familiale, relația a luat sfârșit. În octombrie 2020, împotriva bărbatului a fost emis ordin de protecție prin care i s-a interzis să se apropie de gospodăria concubinei. 

Femeia i-a spus că nu doreşte să continue relaţia de concubinaj şi l-a avertizat că nu îi îngăduie să mai pătrundă în locuinţa sa. Până la expirarea ordinului de protecție, acesta nu s-a apropiat de fosta sa concubină, însă odată expirat termenul instituit prin hotărârea judecătorească a început să se apropie din nou de aceasta.

Astfel, în 25 aprilie 2021, în jurul orei 09.00, acesta a mers la locuința concubinei, a început să împingă ușa și i-a cerut să-i deschidă, amenințând-o că în caz contrar o va sparge. Cum aceasta a refuzat să-i permită accesul, a pătruns în locuință pe geam, cerându-i să reia relația de concubinaj. 

Pentru că femeia a refuzat, a devenit agresiv, a ameninţat-o cu moartea, după care a lovit-o cu pumnii, a luat-o de păr și a continuat să-i aplice lovituri, aceste fapte petrecându-se sub privirile copiilor, care au strigat după ajutor către fratele femeii. 

Copiii le-au spus anchetatorilor că tatăl lor era agresiv și cu ei. ”Menţionez că acesta este agresiv şi cu noi, dacă nu ne duceam să luăm ţigări ne bătea şi ne ameninţa că ne omoară, minorul spunând că nu mai vor mai vină pe la domiciliul, întrucât mereu este agresiv, înjură şi se poartă urât cu noi şi cu mama noastră”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Magistrații l-au condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani. Mai mult decât atât, acesta nu are voie să comunice cu fosta parteneră sau să se apropie la mai puțin de 200 metri de aceasta sau de locuința sa. De asemenea, va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul primăriei Plopșoru, pe o perioadă de 60 de zile. 

Hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu, pronunțată în data de 5 mai, poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare. 

Vizualizări: 1,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: