Politică

Și Miruță se opune pensionării bruște a salariaților CE Oltenia

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia își pierd speranța că va trece proiectul de lege care le-ar fi permis pensionarea mai devreme. După PNL, și USR susține că este riscant acest proiect prin care mii de salariați ar ieși brusc la pensie.

Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, a spus că “este o problemă pentru Complexul Energetic Oltenia să plece brusc cinci mii de oameni”. Acesta susține că și așa personalul din producție este subdimensionat, nu pot fi luate măsuri care să îl reducă la jumătate. “Propunerea mea este ca aceste lucruri să se întâmple cumva înfrânat, treptat. Dacă se îndeplinesc condițiile de pensionare pentru 3.600 de oameni, să găsim o metodă să plece treptat, nu brust”, a spus Miruță. Cei care cer pensionarea spun însă că pot fi făcute angajări în locul celor care pleacă.

Primul parlamentar de Gorj care s-a arătat rezervat a fost Dan Vîlceanu, de la PNL. „Dăm legea și închidem compania, ne ducem acasă toți. Ies la pensie cei care îndeplinesc condițiile și restul pleacă acasă pentru că se închide compania”, a avertizat acesta.

Minerii au reacționat dur și susțin că în campania electorală toți au promis că susțin reducerea vârstei de pensionare. 

Minerii și energeticienii din CE Oltenia au intrat în a cincea săptămână de protest, la Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: