Politică

Noul prefect trimite Corpul de control la Ambulanță

Un salariat al Direcției de Sănătate Publică Gorj a murit sâmbătă cu Covid, dar nu neapărat de Covid. Aparatul de oxigen de pe ambulanță s-a defectat în timp ce bărbatul era transferat la un spital de specialitate din București. Noul prefect de Gorj, Corneliu Răducan Morega, anunță va trimite luni Corpul de Control la Serviciul de Ambulanță Gorj.

Prefectul vrea să afle dacă s-au respectat toate procedurile în cazul decesului șefului Inspecției Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj, Adrian Dobrin. “La finalul verificărilor, raportul Corpului de control al prefectului va fi făcut public”, a anunțat Insituția Prefectului Gorj.

Sunt necesare verificări chiar mai aprofundate, pentru că ne-am săturat să tot auzim de oameni care mor cu zile, ba pentru că nu este o schemă clară de tratament nici după un an de Covid, ba că nu avem destule paturi la Terapie Intensivă, ba că sunt cadre medicale care nu au curajul sau cheful să stea cât trebuie lângă pacienți și lista poate continua.

Adrian Dobrin avea doar 48 de ani și avea pnemonie acută severă bilaterală atunci când s-a luat decizia să fie transferat. Conducerea Serviciului de Ambulanță Județean Gorj a precizat că, la intrare în Rm Vîlcea, o siguranță a aparatului de ventilare s-a ars și atunci echipajul de pe ambulanță a trecut pe ventilare mecanică. În câteva minute s-a ajuns la spitalul din Rm. Vîlcea, acolo pacientul a fost stabilizat, dar după nici trei ore a murit.

 

Vizualizări: 2,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: