Social

Criza gunoaielor intră într-o nouă etapă

Tribunalul Gorj a dat termen în dosarul în care Polaris Mediu cere suspendarea executării deciziei prin care Agenția pentru Protecția Mediului a lăsat fără autorizație de mediu depozitul ecologic de la Târgu Jiu. Asta înseamnă că depozitul rămâne închis cel puțin până pe 16 aprilie.

Firmele care colectează deșeurile menajere în județ - Supercom, Polaris Holding și Salubris Gilort - le-au dus din 23 martie la depozitul din Mehedinți. Costul salubrizării este însă dublu și respectivele firme au notificat consiliile locale să majoreze tarifele, ceea ce nu s-a întâmplat.

Polaris Mediu s-a angajat să facă în 11 săptămâni o investiție care să elimine mirosul neplăcut, din cauza căruia a rămas fără autorizație de mediu. În primele două săptămâni a fost făcută documentația, urmând ca lucrările să înceapă săptămâna viitoare, după cum a fost informat prefectul Cornel Răducan Morega.

actualizare: Cetățenii din Târgu Jiu nu plătesc în plus pentru colectarea gunoiului menajer, a anunțat primarul Marcel Romanescu. "Imediat după decizia instanței prin care se amână pronunțarea în privința autorizației de funcționare a depozitului de gunoi, am contactat reprezentanții Polaris și, în urma discuțiilor, s-a luat hotărârea ca toate costurile suplimentare să fie suportate de societate, până în data de 16 aprilie. Între timp, societatea care administrează depozitul de gunoi și-a luat angajamentul să ia măsurile necesare, în așa fel încât groapa de gunoi să întrunească toate condițiile prevăzute de lege și să-și reînceapă activitatea cât mai curând posibil".

Vizualizări: 2,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: