Politică

Și Cârciumaru își cere înapoi pensia specială

Fostul senator PSD Gorj, Florin Cârciumaru, și-a cerut în instanță pensia specială. Acesta doar ce ieșise la pensie când s-a dat legea care a lăsat foștii parlamentari fără pensii speciale.

Cârciumaru a contestat pe 22 aprilie, la Tribunalul Gorj, actul prin care i-a fost anulată pensia specială. Peste 400 de foști sau actuali parlamentari din țară au cerut până acum să li se dea din nou pensii speciale.

Din Gorj au mai apelat la instanță pentru recuperarea pensiilor speciale foștii parlamentari Constantin Drumen, Dan Ilie Morega, Ștefan Popescu Bejat, Elvira Șarapatin, Scarlat Iriza, Aurică Popescu și Ion Mocioi.

Pensiile speciale pentru foștii parlamentari, introduse în 2015, au fost desființate, cu greu, în luna februarie 2021 prin larga majoritate a actualilor deputați și senatori.

Statutul deputaților și senatorilor prevedea că parlamentarii care îndeplinesc vârsta de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizație pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeși pentru un nou mandat.

Cuantumul indemnizației se acorda în limita a 3 mandate, cea mai mică pensie a fost de 2.000 de lei, iar cea mai mare de 12.000 lei.

Vizualizări: 5,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: