Social

Serviciu pentru gestionarea maidanezilor, la țară

Câinii părăsiți pun tot mai mari probleme și în mediul rural, unde satele se golesc încet-încet de oameni.

Administrația locală din comuna gorjeană Runcu a luat decizia de a înființa pe raza localității un serviciu specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân. 

De asemenea, autoritățile locale au aprobat delegarea gestiunii serviciului ”numai către persoane juridice, asociații sau fundații care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor”, conform hotărârii Consiliului Local de la sfârșitul lunii noiembrie. 

Activitatea serviciului se va desfășura în baza unui regulament, care de asemenea a fost aprobat de aleșii locali. În planul de acțiune pentru gestionarea câinilor fără stăpân se arată că pe raza comunei sunt circa 30 de maidanezi nesterilizați. Cei mai mulți sunt în zona centrului civic și în zonele mărginașe ale comunei. 

Contractul de delegare a gestiunii serviciului ar urma să fie atribuit anul viitor, în perioada martie-iunie. Concesionarul va trebui să contracteze servicii veterinare. 

Numeroase administrații locale din Gorj au hotărât în ultimele luni să înființeze un astfel de serviciu la nivel de localitate.

Vizualizări: 573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: