Actualitate

Septembrie 2021, noul termen de aprobare a planului de restructurare

Complexul Energetic Oltenia a trimis încă din august anul trecut prima variantă a planului de restructurare la Comisia Europeană. 

Pentru că nu a fost aprobat până acum, a ratat oportunități importante. În noiembrie anul trecut nu a putut accesa bani din Fondul de Modernizare pentru noile proiecte pe gaze și fotovoltaice, iar anul acesta complexul nu a fost prins cu proiecte în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Din Fondul de Modernizare pot fi accesați bani anual, iar până la jumătatea lunii octombrie trebuie depuse proiectele. “Este o perioadă în care se va intensifica analiza planului de restructurare, întrucât noi trebuie la sfârșitul lunii octombrie să începem să accesăm fondurile necesare pentru investiții, din Fondul de Modernizare. Comisia Europeană a înțeles acest lucru și lucrează cu celeritate pe acest plan. Ar trebui aprobat până în septembrie sau măcar la începutul lunii octombrie”, a spus la o emisiune Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

România poate accesa până la 6,7 miliarde de euro prin mecanismul 10d, Fondul de Modernizare, până în 2030. CE Oltenia și-a făcut planul să ia din acești bani circa 700 de milioane de euro.

Vizualizări: 3,900

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: