Actualitate

Iovan: La pensie se ia în calcul cât ai cotizat

Președintele Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, crede că nu toți salariații care îndeplinesc condițiile de pensionare vor face cerere să plece. “Oamenii trebuie să înțeleagă un lucru, la pensie li se ia în calcul cât au cotizat. E una să ieși cu 30 de ani de cotizație și alta cu 37 sau 39. Oamenii își vor face niște calcule și poate nu pleacă la 52, poate mai stau până la 53-54 de ani”, a spus Iovan.

Salariații Complexului Energetic Oltenia au comentat diferit faptul că cei care se vor pensiona la 52 de ani vor avea pensie mai mică decât cei pensionați pe vechea lege, dar la limită de vârstă.

“Pensia e important să fie lungă”, a comentat un salariat al companiei. “Această lege este bună pentru că dă o siguranță și o predictibilitate angajaților în ceea ce privește orizontul de timp în care se poate ieși la pensie”, a comentat altcineva.

Salariații CE Oltenia spun că, aceia care se simt în putere, se pot angaja după pensionare. “Oricum, pensia este mai mare ca salariul. Când lucrezi ai și alte venituri, dar ce mai contează, nu te gonește nimeni la 52 de ani, stai frate cât poți dacă mai ai unde, voi nu vedeți ce vor să facă guvernanții?”, a postat un alt miner.

“Nu cred că ați inteles. Nu pleacă fiecare când vrea. Cine vrea rămâne, cine nu pleaca. Cine vrea pleacă, e corect. Dar, dacă compania vrea program de restructurare, nu stă să te mai roage, ești pensionabil, ești liber. Asta face legea, permite companiei să facă reducerea de personal mai usor. Cu ce pensie? Fiecare cu cât a cotizat”, a punctat un alt salariat al CE Oltenia.

Noua lege scade vârsta de pensionare cu până la 13 ani, dar fără să plătească cineva din urmă contribuții pentru condiții speciale de muncă.

Vizualizări: 13,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: