Actualitate

Motru: Licitație de milioane de euro la o uzină ca și închisă

Primăria Motru a scos astăzi la licitație modernizarea instalației de evacuare a zgurii și cenușei din cazanul Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă. Suma pusă la bătaie este 19.316.549 lei, adică aproape patru milioane de euro.

Asta în condițiile în care nu se știe cât timp va mai putea funcționa cazanul pe cărbune, având în vedere că UATAA Motru nu a plătit certificatele de carbon aferente poluării de anul trecut, care ar costa două milioane de euro. Societatea va fi amendată cu patru milioane de euro pentru că nu a cumpărat certificatele în termenul legal.

“Obiectul contractului constă în realizarea unei instalații de evacuare a zgurii și cenușii de la cazanul CR0102 la UATAA Motru S.A. - furnizorul de agent termic din municipiul Motru, instalație formată din benzi transportoare, concasoare, umidificatoare de cenușă, elevatoare cu cupe, siloz de depozitare”, se arată în anunțul de pe portalul de licitații publice. 

Firmele interesate să executa lucrarea pot depune oferte până pe 9 august.

La cât de repede se închide producția de energie pe cărbune, este puțin probabil ca noua investiție să funcționeze vreodată. Vedem situația de la Colterm Timișoara, care deja și-a pierdut autorizația de mediu pentru că nu a achiziționat certificatele de carbon.

Vizualizări: 1,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: