Actualitate

CE Oltenia va produce la fel și fără patru mii de oameni

Complexul Energetic Oltenia va produce aceeași cantitate de energie electrică și după pensionarea a trei - patru mii de salariați, pentru că are contracte.

Asta înseamnă o presiune mai mare pe cei opt mii de oameni care rămân în companie.

Managerul Daniel Burlan a spus că nu vor mai funcționa toate termocentralele, iar dintre carierele miniere, vor rămâne doar acelea cu costurile cele mai mici. “Producția va rămâne la actualul nivel, doar că nu mai putem asigura personal în toate subunitățile. Vom concentra activitățile pe acele termocentrale care sunt mai profitabile, care au consumuri specifice mai mici, ne vom concentra activitatea minieră în acele cariere care au raportul de descopertă mai mic și costurile de producție mai mici”, a spus Burlan într-o emisiune.

Acesta a susținut că, din punctul lui de vedere, legea care permite pensionarea salariaților este neclară și nu se poate aplica, dar așteaptă normele de aplicare.

“Nu sunt identificate bine categoriile de personal care vor beneficia de prevederile acestei legi, care va fi cuantumul pensiei. Nu este clar dacă acele contribuții plătite până acum pentru condiții normale sau deosebite pot fi considerate ca și contribuții pentru condiții speciale”, a mai spus Burlan.

Legea este la promulgare și va intra în vigoare în 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Vizualizări: 3,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: