Politică

Șef din CEO: Nu se va face fără să punem altceva în loc

Casian Nițulescu, supraveghetor la Complexul Energetic Oltenia și secretar de stat în Ministerul Energiei, a spus într-un interviu că România se află într-un proces de tranziţie către decarbonizarea sistemului energetic, fiind nevoie să „punem altceva în loc”.

„Trecem printr-un proces de tranziţie, un proces de tranziţie probabil un pic mai accelerat, cu o decarbonizare a sistemului energetic, renunţarea etapizat la sursa de cărbune din producţia de energie electrică. Dar aceasta nu se va face fără să punem altceva în loc”, a spus Nițulescu. 

Ceva în loc în înseamnă neapărat proiectele pe gaz din Gorj și Dolj. “Avem proiecte în desfăşurare pentru înlocuirea cărbunelui cu gazul natural, care este considerat combustibil de tranziţie. Proiecte majore, cum sunt cele de la Iernut, unde vom dezvolta o capacitate de peste 30 de Megawaţi, finalitate 2024, apoi la Mintia unde dezvoltăm o capacitate de 1.700 de Megawaţi, cu finalitate 2026, la CE Oltenia, unde vom dezvolta o capacitate de 1.235 de Megawaţi”, a subliniat demnitarul.

Alternativele propuse de CE Oltenia sunt oricum întârziate cu doi ani. Primele parcuri fotovoltaice ar fi trebuit puse în funcțiune în acest an, dar realizarea lor nici măcar nu a început.

Vizualizări: 1,645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: