Politică

Ședință pentru deblocarea amenajărilor hidroenergetice de pe Jiu

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Marius Negru, a anunțat că au fost reluate discuțiile despre deblocarea lucrărilor la amenajările hidroenergetice de pe râul Jiu. În acest sens, a fost organizată o întrevedere cu reprezentanții Hidroelectrica în urma căreia a fost analizată situația fiecărui proiect în parte. Tot cu această ocazie, au fost stabilite termene concrete și obligații asumate pentru ca aceste investiții să devină realitate.

„Am participat alături de domnul ministru al Energiei, Sebastian Burduja, la o ședință de lucru pe tema deblocării proiectelor hidroenergetice din diferite puncte ale țării. Împreună cu domnul președinte Károly Borbély, domnul director Bogdan Badea și personalul de specialitate din Ministerul Energiei si Hidroelectrica am analizat situația fiecărui proiect: investițiile de la Bumbești-Livezeni, Răstolița, Pașcani și toate celelalte aflate în implementare. 

Tot ce am discutat a fost bine stabilit cu termene concrete și obligații asumate. Am toată încrederea că ne aflăm în punctul în care toate aceste bogății hidroenergetice vor deveni realitate și vor contribui la structura sistemului energetic național”, a anunțat secretarul de stat din cadrul Ministerului Energiei, Marius Negru.

Lucrările la investițiile respective au fost blocate după ce USR a contestat la Curtea Constituțională legea care permitea continuarea lucrărilor de amenajare hidroenergetică de pe râul Jiu, sectorul Livezeni – Bumbești Jiu. Microhidrocentralele sunt finalizate în proporție de 90%. 

 

 

Vizualizări: 1,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: