Social

Secție a Spitalului Județean, reabilitată. Cum arată! 

Secția Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost reabilitată. În acest fel, a crescut gradul de confort al pacienților și al cadrelor medicale. Lucrările au vizat și îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare, fiind redus în acest fel riscul apariției infecțiilor asociate asistenței medicale. 

”În trecut, saloanele acestei secții nu îndeplineau cerințele de igienă impuse de standardele actuale, respectiv gresia și faianța din grupurile sanitare, sala de mese și oficiu aveau montate rosturi care favorizau apariția și dezvoltarea bacteriilor, pereții din saloane erau în totalitate finisați cu vopsea pe bază de ulei, iar pavimentul era din mozaic. Acum, în toată secția a fost montat linoleum antistatic și antibacterian, pe holuri au fost montate bare de tipul „mână curentă”, a fost montat tapet PVC pe pereți, grupurile sanitare au fost modernizate în totalitate”, au transmis reprezentanții unității spitalicești. 

Un alt scop al acestei investiții a fost și diminuarea cheltuielilor la utilități, prin reducerea pierderilor. Au fost înlocuite corpurile de iluminat fluorescente cu corpuri de iluminat cu LED, a fost înlocuită instalația electrică, dar și întrerupătoarele și prizele. Și tâmplăria veche din lemn a fost înlocuită cu tâmplărie din PVC și a fost amenajat un grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, a fost realizată instalația de detecție și avertizare incendiu, au fost montate uși rezistente la foc.

 

Secția are capacitatea de a diagnostica și trata corespunzător toate afecțiunile sistemului digestiv și are în dotare aparatură performantă, precum videoendoscop, videocolonoscop, ecograf Doppler, dar și acces la computerul tomograful și RMN-ul unității medicale. Aici își desfășoară activitatea cinci medici primari și specialiști, 10 asistenți medicali, un asistent medical la cabinetul de endoscopie digestivă și un asistent medical la cabinetul gastroenterologie, cinci infirmieri și doi îngrijitori de curățenie.

 

Consiliul Județean Gorj a alocat sumele necesare pentru aceste lucrări, trei secții fiind incluse, urmând să demareze lucrările și la secția Medicină internă I. 

Vizualizări: 919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: