Social

Se poate obține cazierul judiciar și online

Începând din acest an cazierul judiciar va putea fi obținut și în format electronic, potrivit legii adoptate de Parlament și promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a promulgat recent Legea pentru completarea unui articol din Legea privind cazierul judiciar. Legea introduce posibilitatea de eliberare a cazierului judiciar şi în format electronic, fiind adoptată de Camera Deputaţilor în luna decembrie și promulgată în această săptămână de președinte. 

Actul normativ prevede ca şi eliberarea actului, nu doar depunerea cererii de eliberare să fie făcută în format electronic: „La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip, certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice”.

Este o veste bună şi pentru lucrătorii din Ministerul de Interne, care nu vor mai avea cozi la ghişee între 8.00 şi 12.00 şi între 14.00 şi 16.00, aşa cum este programul actual.

Vizualizări: 1,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: