Social

Se deschide bazinul de înot din Târgu Jiu

Bazinul de înot amplasat în Complexul Sportiv Municipal din Târgu Jiu  ar putea fi dat în folosință la data de 1 iunie, de Ziua Copilului. 

Bazinul va funcționa după ce se vor găsi persoane calificate care să ocupe posturile de salvamari scoase la concurs recent de societatea Edilitara care se ocupă de administrarea bazinului.

Conform prevederilor legale, în absența unor salvamari nu putea fi emisă autorizația de funcționare a bazinului, dar acum autoritățile sunt optimiste pentru că s-au găsit persoane interesate. „După anunțurile succesive pe care le-am dat am găsit persoane interesate de acele posturi de salvamar. Societatea Edilitara, cea care va administra bazinul le-a scos deja la concurs. E o perioadă, un calendar foarte scurt de desfășurare a concursului. În momentul în care vom avea ocupate posturile de salvamar, pentru că acolo avem nevoie de patru persoane care să dețină un astfel atestat de salvamar, avem toate condițiile pentru a deschide bazinul de înot”, a precizat primarul Marcel Romanescu.

Bazinul de înot didactic este destinat în mod special elevilor și studenților iar municipalitatea intenționează să îl deschidă de Ziua Copilului. „Îmi doresc ca deschiderea să coincidă cu data de 1 iunie, cu Ziua Copilului, mai ales că este un bazin didactic”, a spus edilul.

Prin Hotărâre de Consiliu Local s-a dat posibilitatea copiilor, elevilor și studenților să intre gratuit la bazin, sub coordonarea unui profesor de sport.  În acest caz, profesorii de sport au deja calificarea de salvamar obținută în facultate, în urma cursurilor de înot. 

După ora 14:00 intrarea la bazin se va face contra cost.

Vizualizări: 1,297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: