Actualitate

Complexul Energetic Oltenia nu va face cele 600 de angajări la 1 mai

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia trebuie să crească producția, dar cei sase sute de noi colegi așteptați nu vin la 1 mai.

Primii 400 de angajați vor începe activitatea pe 9 mai, iar ceilalți 200 pe 16 mai. 

Până atunci, compania caută soluții pentru a le asigura echipamentul de lucru și protecție.

Interesant este că cei mai mulți vin din Minprest, unde au renunțat la contractele pe perioadă nedeterminată, pentru a lucra la CE Oltenia pe perioadă determinată, până la 31 decembrie. 

Compania a căutat în principal electricieni, sudori și lăcătuși. 

Primul ministru Nicolae Ciucă a spus că se bazează pe CE Oltenia să asigure plusul de energie de care are nevoie România. „Astăzi, pe agenda de lucru a Guvernului, avem un punct foarte important şi anume acela al aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli la Complexul Energetic Oltenia SA. Este foarte important de finalizat şi de concretizat acest buget, pentru că am avut discuţii cu conducerea Complexului Energetic şi am stabilit ca, în cel mai scurt timp – şi există acest angajament – să sporească producţia de energie şi, în felul acesta, îndeplinim două obiective în termen scurt să putem să beneficiem de exploatarea şi punerea în folosinţă a capacităţilor Complexului Energetic, iar pe de altă parte, să continuăm procesul de modernizare şi să îndeplinim cerinţele de decarbonizare în acest proces de obţinere a energiei electrice”, a spus Ciucă joi, în debutul şedinţei de Guvern.

 

Vizualizări: 8,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: