Actualitate

Mirfo, proiect de 12 milioane de euro. De unde ia banii! 

Societatea Mirfo din Târgu Jiu vrea să pună în operă un plan de investiții ambițios, dar și costisitor. Este vorba de un proiect de 12 milioane de euro pe care producătorul de mașini-unelte din Gorj vrea să îl implementeze cu bani din Fondul pentru o Tranziție Justă și care prevede, printre altele, modernizarea spațiilor de producție și înființarea unui parc fotovoltaic propriu. 

În concret, SC Mirfo Machine Tools SRL are un proiect ce prevede extinderea, diversificarea și creșterea eficienței activității societății, prin achiziția de spații destinate producției și modernizarea acestora, producerea de energie electrică utilizând panouri fotovoltaice și achiziția de echipamente moderne, cu consum redus de energie electrică. Prin implementarea proiectului, s-ar crea și numeroase noi locuri de muncă.

Proiectul a fost prins în Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă aferent județului Gorj, document ce se află în dezbatere publică până în data de 10 mai. ”Prin acest proiect integrat, în valoare de aproximativ 12 milioane de euro, compania intenționează să modernizeze și să extindă actualele spații de producție de la 10.000 de mp la peste 25.000 mp, în acord cu prevederile de mediu privind eficiența energetică și să achiziționeze echipamente industriale noi, pentru prelucrarea metalului. De asemenea, proiectul vizează amenajarea unui parc fotovoltaic de 1,3 MW. În urma implementării, compania ar urma să angajeze circ 130 de persoane”, se arată în Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă în județul Gorj.

Sute de milioane de euro ar urma să ajungă în Gorj, rămânând de văzut în ce măsură vor fi direcționați spre activități de producție.

Vizualizări: 2,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: