Actualitate

Bugetul CE Oltenia, pe masa Guvernului 

Executivul va aproba în ședința de joi, 28 aprilie, bugetul de venituri și cheltuieli al CE Oltenia pe anul 2022. Pentru acest an, compania și-a propus venituri totale de peste 8,6 miliarde lei, dar și cheltuieli de peste 8.4 miliarde lei. 

În ceea ce privește veniturile prognozate pentru acest an, mare parte se referă la veniturile din exploatare. Veniturile din producția vândută fiind de circa 5.7 miliarde lei, alte 66 milioane lei din vânzarea mărfurilor, circa 2.8 miliarde fiind alte venituri din exploatare. 

Când vine vorba de cheltuielile prognozate de compania energetică, cei mai mulți bani vor merge către salariați. Cheltuielile de natură salarială se ridică la peste 1.3 miliarde lei. Pentru achiziția de bunuri și servicii, CE Oltenia a alocat undeva la 1 miliard de lei. De asemenea, costurile cu impozitele, taxele și vărsămintele asimilate ajung la peste 122 de milioane lei. 

”Societatea înregistrează plăți restante la finele anului 2022 și își programează reducerea acestora cu 103 mii lei”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern. 

Pentru anul 2022, CE Oltenia estimează un rezultat brut de aproape 216 milioane lei. 

 

Vizualizări: 1,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: