Actualitate

Curtea de Conturi a verificat achizițiile  CE Oltenia 

Direcția de Control a Achizițiilor Publice din cadrul Curții de Conturi a României a desfășurat, la începutul acestui an, un control la Complexul Energetic Oltenia. Inspectorii au făcut verificări în ceea ce privește achizițiile făcute de compania energetică timp de trei ani. 

Verificările au pornit de la sesizări sau petiții înainte Curții de Conturi ce priveau încălcarea legislației în domeniul achizițiilor. La jumătatea lunii februarie, Curtea de Conturi a emis o decizie în baza raportului de control. 

Acționarii CE Oltenia vor fi informați, într-o ședință extraordinară programată să aibă loc în 27 mai, despre rezultatul acestor verificări. ”Informare cu privire la Decizia nr.1 din 14.02.2022 emisă de către Curtea de Conturi a României- Direcția de Control a Achizițiilor Publice, urmare a Raportului de control nr.624/ CEO/14.01.2022 încheiat în urma misiunii de control cu tema "Verificarea unor aspecte înscrise în sesizările/petițiile primite de Curtea de Conturi, cu privire la încălcarea prevederilor legale în domeniul achizițiilor sectoriale" în perioada 01.01.2016-31.12.2019 și a modului de soluționare a acestor măsuri”, este unul din punctele de pe ordinea de zi a ședinței de la finele lunii mai. 

Verificările ar viza perioada în care la cârmele CE Oltenia se afla Sorinel Boza. O serie de nereguli în privința achizițiilor a constat și corpul de control al Ministerul Energiei, care a făcut verificări privind perioada octombrie 2017-septembrie 2018. 

Corpul de control a constat atunci că CE Oltenia a introdus în cadrul procedurilor de achiziție condiții menite să faciliteze participarea operatorilor economici agreați, având consecințe asupra prețului practicat.

 

 

Vizualizări: 2,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: