Actualitate

Se complică situația! Tribunalul Gorj nu le dă câștig de cauză minerilor

Gorjul rămâne stat în stat! Dacă Tribunalul Hunedoara a dat câștig de cauză minerilor și energeticienilor în zeci de cauze privind pensionarea cu până la 13 ani mai devreme, în baza Legii 197/2021, argumentând decizia cât se poate de clar, iată că la noi dădurăm cu oiștea în gard. 

Spun asta fiindcă lucrurile stau diferit la Tribunalul Gorj. Daniel Dănilă, unul dintre salariații Complexului Energetic Oltenia care protestează de un an în Piața Prefecturii Gorj, pentru a obține reducerea vârstei de pensionare, a pierdut joi procesul la Tribunalul Gorj.

“Respinge contestaţia formulată de reclamantul Sindicatul ,,Energia” Rovinari în numele membrului de sindicat Dănilă Daniel, ca fiind formulată de o persoană lipsită de calitate procesuală activă. Admite în parte contestaţia formulată de reclamantul Dănilă Daniel. Anulează decizia nr. 18881/11.10.2021, emisă de Casa Judeţeană de Pensii Gorj şi obligă pârâta Casa Judeţeană de Pensii Gorj să emită o nouă decizie prin care să valorifice în grupa a II-a de muncă, perioada 09.03.1987 - 17.06.1987. Respinge celelalte pretenţii ca neîntemeiate. Obligă pârâta la plata către reclamantul Dănilă Daniel a sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj. Pronunțată la data de 27.01.2022, prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței”, se arată în minuta instanței.

Și Mihai Scornea a pierdut procesul. "Respinge contestaţia formulată de reclamantul Sindicatul ,,Energia” Rovinari în numele membrului de sindicat Scornea Mihai, ca fiind formulată de o persoană lipsită de calitate procesuală activă. Respinge contestaţia formulată de reclamantul Scornea Mihai, ca neîntemeiată", a decis astăzi Tribunalul Gorj. 

Minerii și energeticienii cer reducerea vârstei de pensionare din cauza bolilor căpătate din cauza muncii grele. Șapte salariați ai companiei au murit de la începutul anului din cauza diferitelor boli. Nici nu știu dacă mai era cazul să scot în evidență acest aspect. Este clar, lucrurile se complică din nou. Iar se ajunge la mâna politicului, iar, și iar, și iar.... 

Vizualizări: 6,486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: