Actualitate

Miliardele de euro doar trec pe la CE Oltenia

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de 2,66 miliarde euro pentru Complexul Energetic Oltenia, dar ceea ce trebuie să știe lumea este că banii doar trec prin conturile companiei.

Cea mai mare parte a banilor vor fi folosiți pentru plata certificatelor de carbon. Adică o taxă impusă tot de Comisia Europeană.

Ca să vă faceți o idee, CE Oltenia a plătit în ultimii ani peste un miliard de euro pentru certificate de carbon. Deja această taxă înseamnă jumătate din cifra de afaceri a companiei, estimările fiind că pentru anul trecut trebuie să achite 600 de milioane de euro.

Practic, Comisia Europeană ajută CE Oltenia să achite o taxă pe care nicio companie de profil nu ar putea să o plătească. Banii ajung în fondul de mediu, din care comunitățile cumpără autobuze electrice, anvelopează blocuri, iar persoanele fizice primesc subvenții pentru a-și lua mașini electrice sau a-și pune panouri fotovoltaice pe case.

Cu alte cuvinte, banii doar trec pe la CE Oltenia și ajung la comunități din toată țara, pentru tot felul de măsuri de reducere a poluării. Să nu-i invidiați pe mineri și energeticieni pentru ajutorul primit, că banii nu ajung la ei.

Vizualizări: 4,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: