Politică

Se cere intervenția ANI la selecția pentru Directoratul CEO

După ce organele abilitate au ridicat documente care au vizat selecția făcută pentru Directoratul Complexului Energetic Oltenia, acum un senator al României crede că Agenția Națională de Integritate ar putea face lumină în acest caz.

Semnele de întrebare legate de modalitatea în care a fost făcută selecția de către firma din Cluj au apărut imediat după finalizarea interviurilor.

Majoritatea candidaților s-au simțit nedreptățiți, iar unii chiar au contestat rezultatele concursului. Una dintre nemulțumirile principale ale candidaților a fost aceea că cei trei actuali membri ai Directoratului CE Oltenia, care au și fost selectați de către firma de recrutare, ar fi încheiat chiar ei contractul cu firma care s-a ocupat de acest lucru, iar de aici au plecat bănuieli că cei trei ar fi fost favorizați.

Senatorul Partidului Social Democrat Gorj, Cristi Rujan, crede că cei de la Agenția Națională de Integritate ar trebui să ofere un punct de vedere în cazul unei posibili stări de conflict de interese în care s-au aflat cei trei membri ai Directoratului.

„Este o structură națională care poate să emită un punct de vedere competent în acest domeniu și se numește Agenția Națională de Integritate. Sigur, vizează în principal funcționarii publici însă, în extensia interpretărilor legate de incompatibilități sau conflicte de interese, ei pot extinde aria de competență și asupra unor entități care sunt să spunem societăți comerciale. Cea mai urâtă chestiune a conflictului de interese este prevăzută în Codul Penal dar, că să se ajungă acolo, ar trebui să fie săvârșită fapta cu intenție. Noi nu credem că tot ceea ce s-a făcut s-a făcut cu intenția de a face rău”, spune senatorul Partidului Social Democrat Gorj, Cristi Rujan.

Dan Plaveti, Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu sunt cele trei persoane care au fost selectate de către firma din Cluj pentru posturile disponibile în Directoratul Complexului Energetic Oltenia. În total, 35 de persoane s-au prezentat la interviuri. 

Vizualizări: 1,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: