Social

Școală din Gorj, "muzeul lucrului de mântuială" pentru 60 de copii

O școală modernizată, chipurile, riscă să rămână pe post de muzeu, de paragină în centrul comunei Săcelu, din Gorj. Clădirea a fost reabilitată de câțiva ani, dar lucrările nu au fost finalizate. Firma și-a luat puținii muncitori de pe șantier și dusă a fost. Lucrările sunt abandonate și școala are toate șansele să devină muzeul lucrului de mântuială. 

De ce? Pentru că acum, după renovare, a ajuns să arate mai rău decât înainte. Tencuiala cade la o simplă atingere, din asteriala au mai rămas doar câteva bucăți, înăuntru o mizerie de nedescris. Asta din ce s-a putut vedea pe geam. Pentru că firma a plecat cu tot cu cheie și autoritățile nici nu pot intra în școală să vadă exact ce e în interior. 

Primarul din Săcelu, Gheorghe Dumitrelea, recunoaște că școala arată acum mai rău decât înainte de așa-zisa modernizare. "Nu avem cheie să vedem ce e înăuntru. Probabil vom sparge ușa. Așa este, arăta mai bine clădirea înainte de renovare", a declarat primarul.

În curte, zac câteva mormane de materiale de construcții prin care a crescut iarba. Nu s-a sinchisit nimeni să le strângă deși trec copii prin curtea școlii. Copiii învață la școala de lângă această unitate de învățământ. Nu se știe pentru cine s-a modernizat această clădire ținând cont că, în toată comuna, mai sunt doar aproximativ 60 de copii, cât să umple două clase. Și aceștia au unde să învețe, în condiții bune. 

Un milion de lei a fost valoarea lucrărilor de reabilitare a școlii din centrul comunei. "S-a lucrat cu pălmași. S-a subcontractat și cine s-a ocupat de lucrări n-a avut nici oameni meseriași, nici nimic. Noi așteptăm să vedem ce facem cu această investiție pentru că nu prea e nevoie de ea. Mai avem doar 60 de copii în toată localitatea", a mai spus Dumitrelea. 

Oricum, Primăria nu va putea primi bani de la Guvern să modernizeze iar școala în condițiile în care sunt doar câteva zeci de copii.

Din păcate, întâlnim tot mai multe situații de genul, când firmele câștigătoare a unor licitații prestează de toată jena. Pentru a elimina asemenea riscuri se impune o modificare legislativă, rigidizarea legii licitațiilor fiind necesară pentru eliminarea societăților speculante și lipsite de seriozitate. 

Vizualizări: 587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: