Social

Școală din Gorj, consolidată anti-cutremur

Școala din Celei, din Tismana, e în plin șantier. Unitatea de învățământ a fost grav afectată de cutremurele de anul trecut așa că a fost nevoie să fie reabilitată din temelii. Doar câțiva pereți au mai rămas în picioare. Autoritățile spun că s-au făcut lucrări ample de consolidare astfel încât clădirea să reziste în fața unui eventual seism.

 

După cutremurele de anul trecut, copiii de la Celei au fost mutați la altă unitate de învățământ. Școala lor este acum în șantier și, de Paște, ar putea să fie gata.

 

Primarul Petre Remetea spune că au fost făcute lucrări ample când vine vorba de consolidarea clădirii. „Au rămas în picioare doar pereţii. Parte din pereţii. Colţul şcolii era căzut. Pe parte de rezistenţă, ne-am dus la un metru jumătate, doi pe lângă fundaţie, am cămăşuit, placă continuă. Pereţii pe care îi vedeţi sunt armaţi stânga, dreapta. Au ancore din 50 în 50 de centimetri. Aceasta va rezista cu siguranță unui alt cutremur. Să sperăm că nu va trebui să aflăm, dar suntem siguri că sunt făcute lucrări de consolidare de calitate”, a declarat primarul din Tismana, Petre Remetea.

 

Și liceul din Tismana este aproape gata. Mai sunt lucrări de interior care trebuie făcute și, în primăvară, ar putea fi finalizată și această investiție. Copiii de aici fac naveta la Pocruia și fac ore în două schimburi.

Vizualizări: 415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: