Politică

Scandal în ședința de guvern. Premierul Ciucă l-a certat pe Vîlceanu

În ședința de guvern de miercuri, 16 februarie, premierul Nicolae Ciucă l-a certat pe ministrul Fondurilor Europene, colegul său de partid Dan Vîlceanu, susțin surse guvernamentale.

Motivul: Vîlceanu i-a criticat public pe miniștrii PSD pentru slaba absorbție a fondurilor europene. Și vicepremierul Sorin Grindeanu i-a cerut explicații lui Dan Vîlceanu.

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut lui Dan Vîlceanu să nu-și mai critice public colegii de guvern, indiferent de culoarea politică.

Vîlceanu îl criticase public pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru slaba absorbție a fondurilor din PNRR. „Există într-adevăr o slabă absorbţie la Ministerul Muncii şi o slabă absorbţie la Ministerul Sănătăţii. Din punctul acesta de vedere aş fi profund recunoscător dacă cei doi miniştri s-ar apleca mai mult asupra acestor aspecte legate de fonduri europene, pentru că la începutul mandatului acestui Guvern toată lumea a înţeles anumite nefuncţionalităţi sau disfuncţionalităţi – că ai preluat mandatul, nu ţi-ai găsit toate documentele pe care trebuia le găseşti. În cazul Ministerului Sănătăţii am înţeles că nu se găsea PNRR pentru că era pe un stick. Acum toate aceste documente sunt la dispoziţie. Au trecut câteva luni şi evident şi eu, şi premierul şi toată populaţia României se aşteaptă să vadă progrese şi mai puţin scuze”, a fost declarația lui Vîlceanu.

Și vicepremierul Sorin Grindeanu a intervenit în ședința de guvern, spunându-i lui Dan Vîlceanu că e inadmisibil ca un ministru să-și critice colegii de guvern.

Vizualizări: 2,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: