Politică

Drum de mare viteză din Oltenia, blocat de-un blat

Sub conducerea USR, Ministerul Transportului și-a dorit "o Românie fără hoție"! Fără hoții altora, dar nelipsită de hoții lor, gen. Sute de miliarde au fost direcționate către firmele de casă prestatoare de studii, proiectări, evaluări, etc. Una dintre ele este Egis România SA, condusă până de curând de Clotilde Armand, actualul primar USR al sectorului 1 București. Lăsând la o parte amnezicii, Egis este firma  care a "supervizat" lucrările de pe Autostrada Transilvania. Simplificat.... a stat de șase până a fugit Bechtel cu banii, că de construit nu au construit nimic. În fine, hai să revenim spre ce redevenim. 

Consilul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația clujenilor de la Explan în cazul licitației pentru elaborarea studiului de fezabilitate al drumului de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj. Asta înseamnă încă o tragere de timp, o amânare a dezvoltării unei zone care are nevoie de infrastructură ca de aer.

„Admite contestația formulată de către EXPLAN SRL în calitate de lider al ASOCIERII EXPLAN SRL – GEOLOGIC SITE SRL – DP CONSULT SA – SCA TEAHA & FUZESI, cu sediul în Cluj-Napoca, str. Mărginașă nr. 29C1, județul Cluj, în contradictoriu cu autoritatea contractantă COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE SA, cu sediul în București, sector 1, str. Golescu Dinicu nr. 38, și anulează raportul procedurii nr. 24/14472/ 22.12.2021, în partea ce privește evaluarea ofertei Asocierii EGIS ROMANIA SA – SEARCH CORPORATION SRL – ITALROM INGINERIE INTERNAȚIONALĂ SRL – GEOSTUD SRL – ECO GEODRUM SRL – EGIS INTERNATIONAL SAS, precum și actele subsecvente acestuia, inclusiv adresa de comunicare a rezultatului procedurii nr. 92/104792/ 22.12.2021″, se arată în decizia CNSC.

CNAIR a desemnat în decembrie anul trecut câștigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției drumului de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj. Este vorba de Asocierea EGIS ROMANIA SA – SEARCH CORPORATION S.R.L.– ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL – GEOSTUD S.R.L. – ECO GEODRUM S.R.L. – EGIS INTERNATIONAL SAS.

Valoarea ofertei câștigătoare era de 92,75 milionae de lei fără TVA.

Omenos Drulă cu colegii. Dacă le desenezi useriștilor pe foaie și le dai cu documentele în cap, iotă nu înțeleg. Sau se prefac că nu înțeleg! Ce facem cu pârâciosul de google în cazul ăsta? Dacă dați un search, curg contractele și miliardele spre "firmele salvatoare"... valuri, valuri, mai ceva ca valurile pandemice. Știu! Clotilde Armand a renunțat la subsidiara Egis România și a preluat Egis Serbia. Nu are nicio legătură cu pura coincidență. Adevărat! 

Vizualizări: 5,888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: