Politică

Weber, veste pentru mineri: Am convenit ca acest proiect să fie urgentat

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, susține că a avut discuții cu Marcel Ciolacu, în vederea urgentării modificării Legii 197/2021, privind pensionarea la 52 de ani a minerilor și energeticienilor din termocentralele pe cărbune.

”Ieri am avut o discuție cu președintele Comisiei de Muncă, domnul Solomon, și cu Marcel Ciolacu. Am convenit ca acest proiect să fie urgentat. Data de 22 februarie este data limită de depunere a raportului acestei inițiative legislative”, a spus Mihai Weber, la Radio Infinit.

Pare însă imposibil ca proiectul să devină lege în această lună, iar Weber se ferește să dea termene. “Vom vedea cât de repede vom putea supune la vot legea. Ne-am încadrat în calendarul expus liderilor de sindicat”, a spus deputatul.

Două mii de salariați vor pleca în acest an din Complexul Energetic Oltenia, măsura fiind asumată de companie prin programul de restructurare. Dacă nu se rezolvă problema pensionării, oamenii vor fi concediați.

Reamintim că zece salariați ai CE Oltenia, cu vârste între 50 și 60 de ani, au murit în ultimele șase săptămâni, din cauza unor boli. Oamenii cer pensionarea la 52 de ani, din cauza condițiilor grele de muncă.

Vizualizări: 7,512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: