Politică

Scandal în coaliție pentru banii de pensii

Premierul Marcel Ciolacu a convocat ședința de Guvern, joi, la ora 12.00, pentru a discuta noua Lege a Pensiilor, dar și pentru a modifica legea de limitare a tranzacțiilor cash.

Potrivit unor surse guvernamentale, ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, refuză să semneze Legea Pensiilor pe motiv că nu există sursa de finanțare pentru a crește pensiile, de la 1 ianuarie 2024.

De asemenea, Boloș refuză să semneze revenirea la vechile plafoane de cash din cauză că această măsură a fost susținută de Ministerul de Finanțe și ar fi adus bani în plus la bugetul de stat.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, spune că impactul bugetar calculat de Ministerul Muncii, iniţiatorul legii, este mult prea mare şi a cerut clarificări.

„Conform Ministerului Muncii, impactul e de 55,6 miliarde de lei, din calculele Ministerului Finanțelor suma e diferită. Am solicitat să ne clarificăm care e suma reală pentru că e un impact mare pe care trebuie să ni-l asumam cu date concrete și să avem sustenabilitate pe această decizie”,  a declarat Ciucă, preşedintele PNL, formaţiune care îl susţine pe Marcel Boloş în funcţia de ministru al Finanţelor.

Vizualizări: 883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: