antiVirale

Șase români în Topul Forbes al miliardarilor

Şase antreprenori români se află în acest an în topul celor mai bogati oameni din lume realizat de revista americană Forbes, cu averi cuprinse între 1,2 miliarde dolari şi 2,7 miliarde dolari, potrivit Ziarului Financiar.

Cel mai bine clasat român în clasamentul mondial al miliardarilor este Daniel Dineş, fondatorul UiPath, aflat pe pozitia 1.238 din 2.781 de persoane, cu o avere estimată la 2,7 miliarde dolari. 

Acesta este urmat de Ion Țiriac, cu 2,1 miliarde dolari, proprietarul mai multor firme în domeniul bancar, auto, imobiliare şi transporturi, înglobate în Ţiriac Holdings. 

Dragoş Pavăl şi Adrian Pavăl, cei doi frați din Bacău care au fondat retailerul de materiale de constructii şi DIY Dedeman, au averi estimate la 2 miliarde dolari, respectiv 1,4 miliarde dolari.

În Topul Forbes apar şi Ion Stoica şi Matei Zaharia, doi profesori de la universităti americane care au fondat compania de tehnologie Databricks în SUA.

Clasamentul Forbes include 2.781 de miliardari, un număr record, cu 141 de miliardari mai mult decât în ediția din 2023 şi cu 26 mai mult decât recordul anterior, stabilit în 2021. 

 

Vizualizări: 558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: