antiVirale

Sărbătoare la Novaci. Pregătiri pentru ”Urcatul oilor la munte”

Administrația locală din orașul Novaci a început pregătirile pentru cea mai emblematică sărbătoare de pe plan local. Este vorba de ”Urcatul oilor la munte”, manifestare programată să aibă loc în data de 15 mai.  

 

Evenimentul va aduna laolaltă o mulțime de ansambluri folclorice din mai multe zone ale țării, care își vor prezenta portul și tradițiile lor. Au fost invitate ansambluri folclorice din județele Alba, Argeș, Arad, Brăila, Dolj, Hunedoara, Sibiu, Telorman, Vâlcea și Gorj. Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” va fi invitatul special al evenimentului. 

                                     

Manifestarea se află anul aceasta la cea de-a 55-a ediție. ”Avem o tradiție care nu trebuie uitată, aceea a oieritului care reprezintă esența existenței novăcenilor pe aceste meleaguri, motiv din care în fiecare an, în luna mai, sărbătorim momentul urcării oilor la munte cu bucurie, cu cântec, dans și voie bună. Veniți să ne bucurăm împreună de moștenirea folclorică păstorească!”, au transmis reprezentanții primăriei Novaci. 

 

 

Vizualizări: 1,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: