Ultima oră

Salvați cu elicopterul după un accident pe munte

A fost nevoie de elicopter pentru a salva de pe munte doi soți răniți pe munte după ce au alunecat zeci de metri pe zăpadă, pe Valea Caraimanului din Masivul Bucegi.

Familia din Fetești se afla pe munte, alături de cei doi soți fiind și fiul minor care a asistat la accident, cei doi alunecând zeci de metri pe zăpadă, și suferind multiple traumatisme şi fracturi.

Accidentul a avut loc când aceștia au ajuns într-o zonă în care se afla zăpadă iar femeia a alunecat. Bărbatul a încercat să o prindă, însă, a alunecat și el.

„Acțiune pentru salvarea a doi turiști căzuți pe Valea Caraimanului. Cei doi soți din Fetești, au încercat să urce pe munte cu fiul lor minor. Cu toate că erau bine echipați de iarnă, amândoi au fost angrenați într-o alunecare zeci de metri. Când s-a întrerupt zăpada s-au oprit, dar s-au ales cu multiple traumatisme”, a anunțat Salvamont Bușteni.

Femeia a suferit o fractură la mână, iar soțul ei s-a ales cu fractură de femur și un umăr dislocat. 

Victimele au primit îngrijiri de la salvamontiștii din Bușteni și Prahova, și au fost apoi scoase din zonă cu ajutorul unui elicopter SMURD.

Vizualizări: 780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: