Social

Salvat de la sclavie de un salvamontist

Întâmplare bizară zilele trecute. Un salvamontist a primit pe telefon un mesaj ciudat, de la un mehedințean care spunea că a fost luat cu forța într-o mașină, pentru a fi dus la o stână, la muncă.

S-a întâmplat în seara de miercuri, 3 ianuarie. 

” - Bună seara, nu pot sa vorbesc la telefon, vă rog să mă ajutați !”

- Buna seara, cine sunteți și ce problemă aveți?

- Sunt într-un gip cu numere de Dâmbovița și mă duc cu forța la animale și nu pot sa sun eu la 112 sa explic situația mă doare și operația că am fost operat de peritonita”.

Șirul mesajelor a continuat, salvamontistul a cerut și a primit relații privind numele, vârsta, localitatea de domiciliu, din ce localitatea fost luat cu mașina, unde vor să îl ducă.

Omul spunea că nu are rude sau prieteni și că a format numărul la întâmplare. La un moment dat, discuția s-a oprit brusc.

Salvamontistul a decis că este mai bine să trateze cazul în cel mai serios mod, anunțând situația prin Sistemul Național de Urgență 112.

“Au urmat discuțiile necesare cu operatoarea de la serviciul 112, apoi cu cei de la poliția din județul de unde a plecat și cu cea din județul unde trebuia să ajungă, fiecare dintre cei care ascultau povestea situând-o la limita dintre o posibilă stare de urgență sau o glumă.

Cert este că fiecare dintre cei implicați si-a făcut datoria și, la ora 21:16, un nou mesaj primit de salvamontist, de această dată de la Poliție, anunța că ”mașina a fost oprită într-un oraș de pe traseu și că acum, totul este bine”.

Povestea a fost prezentată pe pagina Salvamont România.

Vizualizări: 1,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: