Social

Salvamontiștii gorjeni, misiune în Vâlcea 

Salvamontiștii gorjeni au participat, azi, la o misiune în județul Vâlcea. Alături de salvatori din Cluj și din județul vecin, au intervenit să scoată din Olt trupul unei femei care s-ar fi aruncat în râu în urmă cu aproape două săptămâni. 

 

A fost folosită și de această dată echipamentul special pe care îl au în dotare salvamontiștii gorjeni pentru a identifica mult mai rapid persoane sub apă. 

 

"Persoana a fost găsită, se procedează la extragerea din mediul acvatic și va fi predată IML.A fost găsită în zona grătarelor hidrocentralei, la turbina nr. 2, de către scafandrii din cadrul Salvamont Gorj. În sprijinul forțelor prezente la barajul Gura Lotrului au sosit 3 salvatori din cadrul Salvamont Cluj și 6 din cadrul Salvamont Gorj (cu echipament specific)", au anunțat pompierii din Vâlcea. 

 

„În aceste zile, în localitatea Brezoi din judeţul Vâlcea se desfăşoară lucrările Conferinţei Naţionale Salvamont România, acţiune la care sunt prezenţi salvamontişti din toate cele 25 de judeţe cu zonă montană din ţara noastră. Întrucât de aproape două săptămâni, într-unul din barajele de pe râul Olt din apropierea localităţii există o persoană înecată ce nu a fost găsită în urma tuturor căutărilor desfăşurate, salvamontiştii au decis să răspundă apelului transmis de familie şi să intervină astăzi pentru căutarea şi recuperarea persoanei”, a transmis Salvamont.

 

Pentru căutarea şi recuperarea femeii înecate, salvamontiştii-scafandri din judeţele Gorj şi Cluj au intervenit cu detectoare bazate pe inteligenţă artificială.

Vizualizări: 364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: