Actualitate

Salariații unei mari companii cer pensionarea la 52 de ani

A fost protest marți la Petromidia, salariații de acolo cerând, printre altele, să li se dea grupă de muncă pentru a se putea pensiona la 52 de ani.

Explozia de la rafinăria Petromidia în care a murit un om și cinci au fost răniți aduce în prim-plan nemulțumiri mai vechi ale salariaților. Aproximativ 100 de muncitori s-au adunat marți dimineață în fața rafinăriei într-un protest spontan în care au cerut condițîi mai bune, concedii integrale și salarii proporționale cu riscurile la care se expun.


Oamenii spun că au pierdut grupa de muncă acum mulți ani și nu este corect, pentru că lucrează cu instalații vechi, cu improvizații și își pun zilnic viața în pericol. „Sunt laborant chimist, mă duc în toate instalațiile și iau probe, puteam să fiu în momentul ăla sau un coleg de-al meu să ia de acolo și să bubuie”, a explicat un angajat care a manifestat.

Muncitorii care au ieșit la protest vor și salarii mai mari față de cele actuale, țînând cont de riscurile la care sunt supuși, dat fiind că rafinăria a explodat de două ori în ultimii cinci ani, odată în august 2016, iar a două oară săptămâna trecută, pe 2 iulie 2021. În ambele situații au fost înregistrați morți din rândul salariaților.

Vizualizări: 13,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: