Actualitate

Muncă „la negru“ la două firme din Gorj

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au depistat două persoane prestând activitate în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial pentru doi angajatori din Municipiul Târgu-Jiu.

Angajatorii, cu domenii de activitate transporturi rutiere și activități ale cluburilor sportive, au fost sancționați cu amendă în valoare de 20.000 de lei.

De asemenea, săptămâna trecută, inspectorii de muncă au efectuat 54 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 19 amenzi contravenționale în cuantum de 100.000 de lei și dispuse 117 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage atenția angajatorilor să respecte prevederile Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, fiind vizate, cu prioritate, activitățile desfășurate în spații deschise”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 1,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: