Actualitate

Salariații din termocentrale au luat partidele la rând

Mai mulți energeticieni care lucrează la termocentralele Ișalnița și Craiova 2 au mers luni la sediile partidelor politice din județul Dolj, care au reprezentanți în Parlament, pentru a depune un memoriu legat de modul de aplicare a legii 197/2021.  

 

Nicușor Văduva, unul dintre angajații CEO implicați în această acțiune, consideră că este momentul ca și energeticienii doljeni să se alăture gorjenilor, în privința protestelor.

 

Acesta se declară nemulțumit de lipsa de implicare a liderilor de sindicat din Dolj. „Dacă președinții sindicatelor din cele două termocentrale stau pe burtă de frică sau din interes, noi cei câțiva energeticieni din Dolj nu putem și nu acceptăm să stăm nepăsători în timp ce frații noștri din Gorj protestează de paste un an de zile pentru legea 197, lege care asigură protecția socială a tuturor salariaților din C.E.Oltenia!

 

Dragi colegi din termocentralele Ișalnița și Craiova 2, trebuie să fim solidari cu protestatarii din Piața Prefecturii Tg-Jiu, și trebuie să începem să luptăm și noi aici la Dolj, pentru DEBLOCAREA și APLICAREA de URGENȚĂ a Legii 197/2021!

 

Măcar acum în cel de-al doisprezecelea ceas, trebuie să luăm atitudine și împreună să cerem Guvernului României să oprească ABUZUL prin care refuză să aplice în totalitate legea 197/2021, chiar dacă președinții sindicatelor sunt de neînțeles și acceptă acest ABUZ, fără nici o reacție”, a precizat Văduva.

Ca și în cazul acțiunilor de protest din județul Gorj, și energeticienii doljeni cer deblocarea legii 197/2021, în vederea pensionării la 52 de ani a angajaților din sectorul minier și cel termoenergetic.

Vizualizări: 5,258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: