Eveniment

Gorj: Minivacanță cu sute de amenzi în trafic

Polițiștii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au fost prezenți pe principalele artere de drum din județ, în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au intervenit la 374 de evenimente, dintre care 243 au fost semnalate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

 Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 930 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depășind de 370.000 de lei.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 106 de permise de conducere.

„Facem precizarea că în 93 de situații, permisele de conducere au fost reținute ca urmare a depășirii limitei legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare. De menționat este faptul că în perioada analizată nu au fost înregistrate accidente rutiere grave”, anunță IPJ Gorj.

În plus, polițiștii de ordine publică au emis trei ordine de protecție provizorii pentru o perioadă de cinci zile, în două cazuri de amenințare și unul de violență în familie.

Vizualizări: 728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: