Actualitate

Salariat CE Oltenia: Suntem morți deja, dar nu ne dăm seama

Salariații din termocentrale și din carierele miniere s-au obișnuit să muncească în praf și nu numai, așa că aproape că nu își mai dau seama cât de mult le este afectată sănătatea.

Este ca o otrăvire lentă, cu care pare că te obișnuiești, dar la un moment dat corpul cedează.

Cristian Florin Predan a povestit pe pagina de socializare cum a reacționat un om din afara termocentralei Rovinari, venit acolo pentru o lucrare de câteva ore. “Ieri, 13.05.2021, am avut un reprezentant al unei societăți pentru montarea unei tastaturi la un cântar de bandă, cântar montat în fluxul tehnologic din cadrul SE Rovinari. A avut o mască FFP2 conform normelor de praf și, după ce am ieșit din procesul de producție și s-a uitat la masca lui nouă, luată înainte de a intra în proces, a zis că noi toți, cei care muncim acolo, citez: "suntem morți deja, dar nu ne dăm seama"”, a scris salariatul pe pagina de socializare.

Salariații de la termocentrala Rovinari încă mai au grupă de muncă, din cauza noxelor și zgomotului în care lucrează, cel puțin până în septembrie 2021, când expiră avizele. Pentru prelungirea lor, ar fi nevoie de o derogare de la Comisia Europeană, care cere de ani buni normalizarea condițiilor de muncă.

Complexul Energetic Oltenia mai are însă trei termocentrale, la Turceni, Craiova și Ișalnița, unde salariații au pierdut grupa de muncă acum mulți ani.

Vizualizări: 3,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: