Actualitate

CE Oltenia dă cu o mână doar dacă poate să ia cu cealaltă

La fiecare 100 de lei salariu de bază, salariații Complexului Energetic Oltenia au sporuri de 107 lei, susține președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu. S-a ajuns aici ca urmare a sporului de producție de o mie de lei brut câștigat de salariați în urma grevei din 2019, care nu a fost inclus în salariul de bază, ca să nu influențele alte sporuri nepermanente, cum ar fi cele pentru zilele de sâmbătă și duminică lucrate.

Sindicatele negociază în această perioadă includerea unor sporuri în salariul de bază, ceea ce ar asigura un plus de protecție salariaților și în cazul intrării companiei în insolvență.

La primele discuții, administrația a fost de acord, doar cu condiția scăderii sporului pentru sâmbetele și duminicile lucrate, astfel ca per ansamblu să nu aibă o cheltuială în plus. Sindicatele nu au fost de acord, negocierile s-au blocat, dar vor fi reluate săptămâna viitoare.

Practic, administrația ar fi acceptat introducerea în salariu a sporului de producție și a sporului de carieră, care ar fi însemnat circa 1800 de lei brut, dar cu diminuarea sporului pentru sâmbetele și duminicile lucrate. “Sunt salariați, de la șefi de sector în sus, care sunt perdanți printr-o variantă de spor fix”, a explicat și Ion Rușeț, consilier al Directoratului.

Ca să poată majora fondul de salarii, administrația CE Oltenia are nevoie de acordul acționarilor, în speță al Ministerului Energiei.

Vizualizări: 2,632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: