Actualitate

Pințea (CE Oltenia): În următorii ani va ploua cu bani

Lăcrămioara Diaconu Pințea, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, a participat la o conferință pe teme de energie, organizată de PwC România, adică de firma de consultanță care a realizat planul de restructurare a companiei din Gorj.

“În următorii ani va ploua cu bani în sectorul energetic din România”, a spus Pințea în cadrul conferinței. “De când sunt eu în sector, am văzut multe strategii care au rămas prăfuite pe raft, pentru că nu au avut finanţare. E foarte bine că plouă cu bani, dar ar trebui să o luăm ca pe o ameninţare, dacă nu avem o coerenţă în a implementa aceste proiecte”, a spus Pințea..

Aceasta este considerată adepta unui plan mai dur de restructurare: "Trebuie să spunem adevărul: multe companii nu ştiu să implementeze proiecte, iar aici avem un caz nefericit, ştie toată lumea, la Iernut, care arată: unu, dacă nu ai resurse şi o planificare bună a proiectelor de investiţii, degeaba ai bani şi doi, lipsa resurselor, atât cele calificate, care să te asiste, cum este un owner engineer, dar în acelaşi timp şi resursa umană de-a lungul proiectului, de la project management, unde avem deficit în ţară, la constructori. Gândiţi-vă că vom avea zeci, sute de proiecte care se construiesc în acelaşi timp, iar la Iernut au avut problema asta"


Un milion de euro a costat planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Acesta a fost realizat de o asociere având ca lider PricewaterhouseCoopers Management Consultants. După cum bine știți, planul este încă în analiză la Comisia Europeană, care a avut o mulțime de obiecții.

Vizualizări: 2,685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: