Actualitate

Liber la circulaţie după ora 22 şi fără mască în aer liber

Restricţiile de circulaţie vor fi scoase, astfel că de pe 15 mai vom putea ieşi din case şi după ora 22:00 fără adeverință. Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în spaţiile deschise, cu excepţia spațiilor aglomerate, pieţe, târguri şi staţii de transport în comun. 

Operatorii economici vor scăpa şi ei de restricţia privind programul de funcţionare. 

"De pe 15 mai se elimină portul măștii în exterior cu unele excepții, târgurile, piețele sau stațiile de transport. Masca va rămâne obligatorie în spaţiile din interior. A doua măsură ce va intra imediat în vigoare va fi renunţarea la restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, simultan cu eliminarea oricaror restricţii privind programul de funcţionare al agenţiilor economici", a declarat președintele Klaus Iohannis. 

Aceata spune că şi activităţiile sportive desfășurate în aer liber vor putea avea loc cu spectatori, gradul de ocupare al arenei în care se desfăşoară fiind de 25%. "Activităţiile sportive desfăşurate în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, deci cu spectatori. În interior vom avea de câteva relaxări care vor începe majoritatea din 1 iunie", a mai spus Klaus Iohannis. 

Din 1 iunie, va fi permisă organizarea de nunți, botezuri, mese festive cu un număr de până la 70 de persoane, în aer liber. Dacă participanții sunt vaccinați, este eliminată restricția privind numărul participanților, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis.

Vizualizări: 12,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: