Actualitate

Căldărușe, despre creșterea salariilor: Nu am găsit soluții

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia au avut miercuri discuțiile cerute cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, dar fără rezultat.

Tema principală a fost legată de creșterea salariilor la Complexul Energetic Oltenia. “Nu am găsit soluții la momentul acesta”, a spus președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

Urmează ca ministrul Energiei să discute cu premierul și cu ministrul de Finanțe, pentru a afla dacă există disponibilitate pentru modificarea cadrului legislativ, astfel încât companiile de stat aflate pe pierdere să poată acorda majorări salariale. Urmează ca vineri sau luni să fie o nouă întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

“Nu vom accepta sub nicio formă ca salariații Complexului Energetic Oltenia să nu beneficieze de majorări salariale odată cu încheierea actului adițional la Contractul Colectiv de Muncă”, a avertizat liderul sindical.

Liderii celor patru federații sindicale nu au curajul însă să avanseze în spațiul public cu câte procente ar vrea să fie majorate salariile celor peste 12.000 de salariați.

CE Oltenia are pierderi de sute de milioane de euro pe an, astfel că va fi interesant de văzut care va fi poziția guvernului cu privire la solicitarea minerilor și energeticienilor de a avea salarii mai mari.

Vizualizări: 2,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: