Actualitate

Rușeț: Legea cu pensionarea la 52 de ani nu va trece

Fostul lider sindical din minerit, Ion Rușeț, susține că legea privind pensionarea minerilor și energeticienilor la 52 de ani nu va trece în actuala formă. “Vă spun din experiență și am mai spus-o, chiar dacă m-am ales cu înjurături. Legea cu pensionarea la 52 de ani nu va trece în forma actuală. Poate în altă formă va trece”, a spus Rușeț într-o emisiune.

Acesta este de părere că guvernul va avea în vedere un pachet social pentru închiderile preconizate în minerit, fie că vorbim de huilă, lignit sau uraniu.

Proiectul de lege cerut de salariații Complexului Energetic Oltenia care protestează în Piața Prefecturii de 14 săptămâni este blocat de săptămâni bune la Camera Deputaților. Proiectul a trecut prin aprobare tacită la Senat anul trecut, fiind an electoral, dar acum guvernul a dat aviz negativ, iar liberalii s-au pronunțat împotrivă. 

La parlament au mai fost depuse și alte inițiative, care să ducă într-un fel sau altul la pensionarea mai devreme a celor care au muncit în condiții grele, dar deocamdată niciuna nu pare agreată de toate forțele politice.

Vizualizări: 2,929

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: