Actualitate

Cîțu, așteptat să spună azi dacă vor crește salariile minerilor

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia așteaptă să afle astăzi răspunsul premierului Florin Cîțu, cu privire la solicitarea celor peste 12.000de salariați de majorare a salariilor.

Administrația și sindicatele din companie sunt în pline negocieri, dar guvernul Cîțu a stabilit reguli care nu permit majorarea salariilor la companiile aflate pe pierdere.

Ori, în ultimii doi ani, CE Oltenia a avut pierderi anuale de sute de milioane de euro.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este cel care a pasat responsabilitatea deciziei în cârca lui Cîțu, după discuțiile avute miercuri cu liderii sindicali. A spus că va avea joi o discuție cu premierul și le va transmite vineri sau luni decizia acestuia.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a spus că pierderile sunt înregistrate din cauza certificatelor de carbon, nu a salariilor. “Oamenii spun că societatea a primit ajutor de stat de sute de milioane de euro, dar banii nu ajung la salariați”, a spus liderul sindical. Certificatele de carbon, care au costat 315 milioane de euro, au ajuns să reprezente 60% din cifra de afaceri de anul trecut.

Fără acest sprijin primit de CE Oltenia pentru certificatele de carbon, compania ar ieși din piață, iar prețul pe care l-am plăti cu toții pentru energie ar exploda.

Rămâne de văzut cum vor reacționa salariații dacă nu li se vor mări salariile. “Vom decide toți”, a transmis Pîrvulescu la un post de televiziune.

Vizualizări: 2,266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: