Social

Salariat al CEO: Suntem căpșunarii energiei

Suntem ca niște căpșunari. Primim telefon, mergem la căpșuni! E mărturia unui angajat al Termocentralei Ișalnița care spune că după ce aceasta a fost trecută în rezervă, mulți salariați nu mai au obiectul muncii, așa cum era de așteptat. Programul de lucru a fost modificat serios, iar asta se va simți când oamenii vor încasa lefurile luna viitoare.

 

Nicușor Văduva, lider de sindicat la Termocentrala Ișalnița, spune că salariile vor fi reduse cu până la 20% de luna viitoare. De la 1 februarie, salariații de la Ișalnița au fost anunțați că nu mai lucrează noaptea și nici sâmbăta sau duminica. „Cei care lucrau noaptea nu mai primesc nimic. Nu mai este activitate se reduc proporțional salariile. De la 1 februarie se implementează această decizie și salariile din martie vor fi reduse cu până la 20%. Va fi o sumă importantă și oamenii vor vedea că lefurile vor fi mai mici. Sunt circa 250 de salariați afectați de reducerile salariale. Adică undeva la 70% din numărul total de angajați de la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița”, a declarat Nicușor Văduva.

 

Sindicalistul a mai completat că au ajuns ca niște sezonieri. “Cum erau căpșunarii”: „Avem de lucru când mai este nevoie de energie pe cărbune. Mai mult stăm. Probabil că iarna o să mai lucrăm și în rest nu o să mai avem activitate. Cum mergeau căpșunarii 6 luni la cules și 6 luni erau acasă. Primeau telefon și mergeau la căpșuni”.

 

Circa 400 de oameni mai lucrează în prezent la Termocentrala Ișalnița.

Vizualizări: 1,193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: