Social

Lucrări de decolmatare a pârâului Aniniș

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj execută, în această perioadă, o lucrare de decolmatare și apărare mal pe pârâul Aniniș, pe raza localității Huluba, oraș Novaci, pe o lungime de 500 metri. 

Lucrarea este necesară întrucât precipitațiile căzute în ultimii ani, viiturile propagate pe pârâul Aniniș, au produs colmatarea albiei minore și eroziuni pe malul stâng, cu tendință de avansare spre proprietățile riverane cursului de apă.

Scopul principal al lucrării îl reprezintă stoparea fenomenul de eroziune a malurilor pârâului Aniniș, punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă, asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari și diminuarea efectelor negative asupra mediului. 

Lucrarea se execută mecanizat, realizându-se secțiunea optimă de preluare a viiturilor pe tronsonul respectiv. 

„Printre lucrările care se fac amintim: săpătură mecanică cu excavatorul; recoltat bolovani de râu; transport piatră brută la 12 km; descărcare în depozit roci tari și foarte tari; anrocament din piatră brută executată mecanizat  și transport utilaj cu trailerul. Utilajele folosite la executarea lucrării sunt un buldoexcavator, încărcător frontal pe pneuri, autobasculantă și un autoremorcher cu remorcă trailer.  Lucrările executate nu înrăutățesc nivelul actual al apelor de suprafață sau subterane și nu influențează negativ obiectivele din zonă”, transmit Apele Române. 

 

Vizualizări: 406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: