Anchetă

Fostul șef de la Apele Române Gorj rămâne cu amenda uriașă dată de ITM

Fostul șef de la Apele Române Gorj, Alexandru Buduran, rămâne cu amenda de 140.000 de lei, primită de la inspectorii de muncă anul trecut, după ce mai mulți salariați ai instituției au fost găsiți muncind la cabana de la Rânca a directorului.

Buduran a contestat amenda dată de Inspectoratul Teritorial de Muncă în instanță, dar Judecătoria Novaci nu i-a dat dreptate. “Respinge plângerea contravențională. Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare”, a decis pe 13 aprilie judecătoria.

Șapte persoane fără forme legale de angajare au fost depistate, la începutul lunii octombrie 2020, muncind la construirea pensiunii din stațiunea Rânca a șefului Serviciului de Gospodărie a Apelor Gorj, Alexandru Buduran. 

A fost un control inopinat, efectuat de către inspectorii de muncă, cu sprijinul plutonului de jandarmi Novaci. Muncitorii găsiți la lucru erau, de fapt, subalternii lui Buduran. Angajații de la Ape au fost aduși la muncă de șeful lor.

Pentru fiecare muncitor care lucra la negru a fost dată o amendă de 20.000 lei, plus câte una de 4.000 de lei pentru nepurtarea de către muncitori a echipamentului individual de protecție.

Șeful de la Apele Române Gorj, Alexandru Buduran, a jucat un teatru de zile mari, susținând că cei șapte îl ajutau la curățenie, luându-și concediu. Cum cererile de concendiu au fost probabil făcute ulterior, Buduran este acuzat și de fals.

IPJ Gorj transmiterea la acel moment că a declanșat o investigație. "În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare și fals intelectual", a transmis IPJ Gorj.

Timp de două zile, directorul Buduran s-a victimizat, spunând că amenda de 140.000 de lei i se pare prea mare și că este o victimă a unor jocuri politice. Apoi și-a dat demisia, la cererea PNL Gorj, partid care îl susținuse la numirea în funcție.

Vizualizări: 1,984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: