Anchetă

Prostituate plătite cu euro falși și păcălite să dea rest în lei de-ai buni

Doi bărbați au fost trimiși în judecată pentru punerea în circulație de valori falsificate, după ce au plătit prostituate cu euro falși. Unul a plătit o fată cu o sută de euro și a cerut rest 300 de lei, altul a cerut rest 250 de lei la o sută de euro falși. S-a întâmplat la Târgu Jiu, fetele fiind găsite în baza anunțurilor date la publi24.

Este vorba în primă fază de două bancnote de 100 de euro și una de 50 de euro, cu care au fost plătite serviciile sexuale, doar că la casa de schimb valutar s-a constatat că acestea sunt false. Mai mult, fetele le-au mai și schimbat clienților 200 de euro cu 700 de lei, crezând că fac o afacere.

Bărbații le-au spus fetelor că se ocupă cu vânzarea de mașini. Una din fete spune că doar a stat 15 minute de vorbă cu clientul, a primit 100 de euro falși și i-a dat rest 300 de lei. “În urma serviciilor sexuale prestate, martora a declarat că a primit de la inculpatul (...) suma de 100 euro și i-a remis, la solicitarea acestuia, cu titlu de rest, suma de 300 lei”, se arată în documentul de la instanță.

Iată ce a relatat tânăra la instanță: „În momentul în care au intrat în apartament, eu i-am întrebat pe aceștia cât vor să stea, ocazie cu care (bărbatul) a spus că vor să stea doar 15 minute. Având în vedere că (o colegă) era într-una din camere cu un client, (altă colegă) a decis că va merge ea în cealaltă cameră cu bărbatul care îl însoțea pe (primul bărbat). Eu am rămas în bucătărie cu (primul bărbat), ocazie cu care acesta mi-a spus că îmi va da 100 euro, iar eu îi voi da înapoi trei milioane, diferența de bani reprezentând contravaloarea faptului că am stat de vorbă cu el 15 minute”.

Bărbatul avea în borsetă multe bancnote și i-a spus fetei că se ocupă de vânzarea de mașini și că este din București.

Și bărbatul care a fost în cameră cu una din fete a păcălit-o pe aceasta să îi dea lei buni ca rest la euro falși plătiți pentru serviciile sexuale.

Fetele au făcut și descrierea clienților. “Clientul Lorenei era un tip de 30 ani, gras, scund, de aproximativ 1,68 m, ten măsliniu, care vorbea romanes. Purta șapcă de culoare albastră și pantaloni de trening de culoare neagră. Acesta avea asupra sa o borsetă tip poștaș, în care am observat un teanc foarte mare de bancnote în cupiură de 50 și 100 euro. Am văzut banii deoarece acesta ne-a arătat câți bani are asupra sa, deschizând borseta în fața noastră. Clientul meu era un tânăr de etnie rromă de circa 25 ani, vorbea romanes (cei doi vorbeau între ei), ten măsliniu, înălțime de circa 1,78- 1,82 m, purta barbă, ochi căprui și față ovală. Era îmbrăcat cu tricou de culoare neagră și geacă inscripționată Philipp Plen de culoare neagră cu glugă. Pe gât, pe partea stângă avea tatuată o coroană, iar pe piept avea tatuat chipul lui Iisus Hristos. Și acesta avea o borsetă timp poștaș asupra lui, dar nu am văzut ce avea în ea, întrucât când am intrat în baie, clientul Lorenei i-a dat o bancnotă de 100 euro, pe care mi-a dat-o mie. După ce am prestat serviciile sexuale, i-am dat rest suma de 200 lei la bancnota de 100 euro”, a povestit una din fete. 

Camerele de supraveghere de la pensiunea din Târgu Jiu unde erau cazate fetele au confirmat prezența bărbaților acolo. Toată povestea s-a întâmplat la finalul anului 2019.

Nu au fost singurele tinere păcălite de cei doi. O altă tânără a povestit că și-a dat seama că banii erau falși. “„În perioada 26-30.12.2019, nu mai rețin data cu exactitate, s-au prezentat (...) două persoane de sex masculin, pentru a le oferi servicii sexuale contra cost. Inițial, m-au apelat pe numărul pe care îl aveam postat pe site-ul www.publi24.ro, însă nu mai pot preciza cu exactitate de pe ce număr, întrucât eu schimb foarte des numerele de telefon. (...) În momentul în care au intrat, mi-au spus că vor să stea fiecare câte o oră cu mine, iar (...) a scos din buzunarul pantalonilor o sumă foarte mare de bani, constituită din bancnote de 100 și 50 euro. Menționez că acele bancnote erau strânse sub forma unui teanc de bani foarte gros, prins cu elastic. Ulterior, (...) a pus pe masa din bucătărie patru bancnote de 100 euro și opt de 50 euro pentru a achita cele două ore reprezentând serviciile sexuale ale lui (...) și ale lui (...), chiar dacă eu le spusesem la început să o oră costă 300 lei. Eu am luat banii de pe masa din bucătărie și am procedat la verificarea acestora, întrucât mai lucrasem în străinătate cu bancnote euro și mi-am dat seama că cele patru bancnote de 100 euro și opt de 50 euro sunt false, prin prisma faptului că am dat cu unghia peste acestea și au început să se dezlipească, neavând elementele de siguranță pe care eu le cunoșteam. Când mi-am dat seama că bancnotele sunt false, le-am spus să iasă afară din garsonieră pentru că nu le înghit gălușca, iar (...) și (...) mi-au transmis că nu rămâne așa și or să îmi arate ei mie cine sunt țiganii”.

După ce polițiștii au intrat pe fir, au reușit să afle mai multe metode prin care cei doi puneau în circulație sute de bancnote false.

La perchezițiile din februarie 2020 s-a găsit suma de 73.820 euro compusă bancnote contrafăcute, dar și un pistol marca Berreta, de culoare neagră, și două pliculețe de cocaină.

Cei doi trimiși în judecată au contestat măsura controlului judiciar, dar Tribunalul Gorj a considerat că trebuie menținută.

Vizualizări: 11,115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: